Wybieram Polskie Eko to projekt realizowany przez Stowarzyszenie Polska Ekologia, dzięki któremu m.in. organizowane są zajęcia kulinarne bazujące na tradycyjnych składnikach. Wczoraj akcja została przeprowadzona w wieluńskich warsztatach gastronomicznych. Czytaj więcej:
Warsztaty Gastronomiczne ZS Nr 1 w Wieluniu
Stowarzyszenie Polska Ekologia
Fot źródło: www.radiozw.com.pl
Wybieram Polskie Eko w Wieluniu
Dzisiaj w ramach projektu Wybieram Polskie-Eko w szkole Zespół Szkół nr 1 w Wieluniu na Warsztaty Gastronomiczne ZS Nr 1 w Wieluniu odbyły się zajęcia kulinarne z rozbiorem półtuszy wieprzowej.
Samo popatrzciie jak uczniowe świetnie sobie poradzili z postawionym przed nimi zadaniem.
Do dyspozycji same sezonowe ekologiczne polskie warzywa i owoce, świetne kasze, wysokiej jakości wołowina i idealnie rozebrane mięso wieprzowe.
Projekt finansowany z Funduszu Mięsa Wieprzowego, Funduszu Mięsa Wołowego, Funduszu Warzyw i Owoców oraz Funduszu Ziaren Zbóż i przetworów zbożowych.
Najnowsze komentarze