Działania promujące ekologiczną żywność pochodzącą od polskich rolników odbyły się 17 maja br. w Powiatowym Zespole Szkół nr 2 w Sieradzu. Zrealizowane w ramach projektu Wybieram polskie EKO warsztaty kulinarno-edukacyjne z rozbioru półtuszy wieprzowej i gotowania pozwoliły na przygotowanie klasycznych, tradycyjnych, polskich dań.

Projekt Wybieram Polskie-Eko sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego, Funduszu Promocji Mięsa Wołowego, Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych oraz Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.

Wybieram Polskie EKO Sieradz 17 5 2022 1
Wybieram Polskie EKO Sieradz 17 5 2022 2
Wybieram Polskie EKO Sieradz 17 5 2022 3
Wybieram Polskie EKO Sieradz 17 5 2022 4
Wybieram Polskie EKO Sieradz 17 5 2022 5
Wybieram Polskie EKO Sieradz 17 5 2022 6