Wybieram Polskie Eko na Targach Eco style w Kielcach !

„Wybieram Polskie Eko” to projekt sfinansowany ze środków Funduszy Promocji mięsa wieprzowego, wołowego, owoców i warzyw oraz zbóż i przetworów zbożowych. W ten weekend od 8-10.10.2021 r. Stowarzyszenie Polska Ekologia było obecne z w/w projektem na Targach Eco style w Kielcach. Przez trzy dni nasi kucharze gotowali, piekli, smażyli przepyszne potrawy z polskiego mięsa wołowego i wieprzowego, gotowali zupy z warzyw, smażyli racuszki i naleśniki z owocami, były również pyszne bułeczki z płatkami z róży, ciasto drożdżowe z ekologiczną borówką amerykańską oraz wiele innych smakołyków, Furorę zrobiła pszenica okrągło ziarnowa vel. Trispa serwowana jako dodatek do pieczonej karkówki zamiast kaszy. Cel projektu został spełniony, bo oprócz degustacji ekologicznych polskich produktów, odwiedzający targi mogli porozmawiać z naszymi ekspertami, na temat czy warto przestawić swoje gospodarstwo konwencjonalne na produkcję ekologiczną i czy warto uzyskać np. certyfikat ekologiczny na produkcję pieczywa ekologicznego. Bardzo naszych mistrzów kulinarnych wspierali uczniowie z ZDZ Kielce ze swoim opiekunem mgr inż. Mariuszem Bezakiem????????

eco style
eco style