WYBIERAM POLSKIE EKO-kolejne warsztaty kulinarne.

W tym roku nie próżnujemy- podczas kolejnego cyklu warsztatów kulinarno-edukacyjnych organizowanych w polskich szkołach w ramach programu WYBIERAM POLSKIE EKO kształtujemy prawidłowe nawyki żywieniowe. Ekologiczna żywność pochodząca z rodzimych gospodarstw rolnych jest nie tylko zdrowa i smaczna ale też pomaga ratować planetę.

Ostatnio odwiedziliśmy Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim, gdzie młodzież z klasy o profilu gastronomicznym przygotowała dania z produktów ekologicznych:

– soczysty wołowy rosół z dużą ilością warzyw,

– sztukę mięsa w sosie chrzanowym,

– kotlety z karczku smażone na smalcu,

– kitę z szynki,

– przepyszne surówki z młodej kapusty, ogórków, pomidorów, papryki z dodatkiem długo dojrzewającej wieprzowiny i wołowiny,

– wyśmienity deser truskawkowy.

Wiesław Wróblewski prowadzący warsztaty oraz Krzysztof Zielonka – nauczyciel zawodu czuwali nad pracami młodzieży, która nie tylko poznawała walory produktów ekologicznych ale i świetnie się bawiła.

WYBIERAM POLSKIE EKO
WYBIERAM POLSKIE EKO
WYBIERAM POLSKIE EKO
WYBIERAM POLSKIE EKO
WYBIERAM POLSKIE EKO